Over

MarcCain
OVER MARCCAIN

Over

Het verhaal van Marc Cain

Met behulp van unieke kennis van fabricagetechnieken in breien, drukken, afwerken en textiel testen, is Marc Cain een ‘FAIR’ merk dat inzet op de verantwoordelijke omgang met natuurlijke hulpbronnen. Alle producten worden in Europa gefabriceerd. Het label garandeert EERLIJKE PRODUCTIE en maakt gebruik van zijn eigen modelleringstechnologie en voorzieningen voor gebreide bemonstering, ondersteund door internationaal technische experts. 

Verantwoord ondernemen is het startpunt voor Marc Cain. Het bedrijf is ervan overtuigd dat milieubescherming en duurzaam beheer voor de deur beginnen. Verantwoordelijkheid nemen is een belofte die wordt nagekomen. Als onderdeel daarvan is het belangrijk om te streven naar economisch succes in harmonie met de mens, de dieren en de natuur. Marc Cain streeft naar een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen en dieren. Sinds 2016 wordt er geen echt bont gebruikt. In plaats daarvan worden verschillende hoogwaardige bontproducten (leuk bont) in de collecties gebruikt. Het label gebruikt alleen producten van dieren die uitsluitend zijn geslacht voor vleesproductie. 

Plan International, gelijke rechten en kansen
voor meisjes en jongens

Marc Cain ondersteunt Plan International met als doel om het aantal kinderen dat een schoolopleiding succesvol afrondt – met name meisjes – toeneemt en de kwaliteit van het onderwijs wordt verbeterd. Het welzijn van de kinderen ligt Helmut Schlotterer, oprichter & eigenaar van Marc Cain, al jarenlang na aan het hart. Het versterken van hun rechten en het investeren in hun opleiding zijn de sleutel voor ontsnapping uit de armoede. Vooral in landen waar dit niet vanzelfsprekend is. Een veilige kindertijd maakt een succesvolle toekomst mogelijk. Plan International is de optimale samenwerkingspartner om dit gemeenschappelijke doel te realiseren

Bloggers en Plan International

Naast veel onlinesupport van bekende fashionbloggers en influencers, zette actrice Sarah Rafferty, onder andere bekend als powerlady Donna uit de serie ‘Suits’, haar schouders onder een campagne. Als ambassadrice van zowel Plan International als Marc Cain zet ze zich de komende jaren in voor meisjesrechten wereldwijd.

Be there